Aktiva dagar hos oss

Med skogen runt knuten finns det många finna skogsstigar för härliga promenader eller tuffare vandringar. Ta din cykel direkt från stugan ut i skogen. När du cyklat klart kan du tvätta din cykel efter dagen i vår cykeltvätt.

Strax intill oss ligger Källan 
Från orienteringsklubbens stuga Källan utgår flera motionsspår och ett elljusspår. Det finns märkta spår mellan tre - tio kilometer. Vill man gå längre finns en vandringsled till Asaklittstugan som är ca 15 kilometer lång.
Man bygger även en ett lek- och teknikområde vid Källan som är för alla. Stigarna kommer vara ganska korta och utför med varierande svårighetsgrad.  

Cykelleder
Cykelleder i Siljansnäs
I Siljansnäs kan du cykla de populära lederna som ingår i Biking Dalarna, vilket är ett samarbete mellan cykeldestinationer i Dalarna med målsättningen att erbjuda en högkvalitativ cykelupplevelse. Cykellederna hittar du bland annat i appen Naturkartan. Ladda ned appen i din mobiltelefon eller surfa in på Naturkartans webbplats: https://naturkartan.se/sv/leksand/

Siljansleden
Siljansleden på cykel består av cirka 31 mil cykelled som huvudsakligen följer läns- och landsvägar. Den slingrar sig fram i lågbygderna runt Siljan och i dalstråken utefter silurringen längs sjöarna Siljan, Oresjön, Skattungen och Orsasjön. Färden går fram genom ett storkuperat och mäktigt landskap.

Sverigeleden
Sverigeleden är en cykelled som går genom hela Sverige och passerar Leksand och som är upprättad av Svenska Cykelsällskapet. Sverige är omväxlande och vackert, och den svenska naturen, skogarna, sjöar och älvar, kust och hav, fjäll och slättlandskap ger en stor variation. Längs Sverigeleden får du uppleva allt detta.

Padel (eller padeltennis) är en racketsport som bäst kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. En fartfylld, social sport som passar alla åldrar och som går snabbt att lära sig. Den stora fördelen med padel (och som troligtvis gjort sporten så populär) är att den i första hand inte avgörs på styrka eller servar på samma sätt som i tennis, vilket gör det till en perfekt sport där både män, kvinnor, unga och gamla kan spela och ha kul tillsammans. Padel handlar mer om strategi och samarbetet mellan dig och din partner än om kraft.

Vi har en egen padelbana utomhus, man bokar tid till banan genom vår reception.