MAMMA MIA!

 Söndag den 6 augusti 2023, kl. 1800 t.o.m. söndag den 6 augusti 2023

MAMMA MIA!

UPPLEV MAMMA MIA! UNDER BAR HIMMEL I SOMMAR

Den världsomspännande hit-musikalen MAMMA MIA! kan för första gången upplevas under öppen himmel nu i sommar! 

Den glimrande feel good-musikalen MAMMA MIA!, direkt från London, kommer till Dalhalla och Rättvik nästa sommar som en del av sin största utomhusturné någonsin!

Den världsomspännande hit-musikalen ger fem exklusiva föreställningar under bar himmel i Dalhalla från fredag 4 augusti till söndag 6 augusti. Föreställningarna är en del av turnén MAMMA MIA! UK & International Tour.

Publiken kommer att falla pladask för den förtjusande historien om en mamma, dotter och hennes tre möjliga pappor, där allt utspelar sig till magin i ABBAs tidlösa låtar med en idyllisk grekisk ö som bakgrund.

Föreställningarna i Dalhalla kommer att fira 24 år sedan MAMMA MIA! hade premiär i London i april 1999.

MAMMA MIA! har setts av mer än 65 miljoner människor i 50 produktioner och på 16 olika språk. 2011 blev MAMMA MIA! den första västerländska musikalen någonsin som satts upp på mandarin i Kina. MAMMA MIA! är den åttonde längsta showen i Broadways historia och var aktiv i rekordlånga 14 år.

Sedan premiären på Londons West End har världens mest spektakulära och soliga musikal återuppstått som två rekordstora musikalfilmer. Producerad av Judy Craymer blev MAMMA MIA! The Movie den mest inkomstbringande musikalen genom tiderna när den släpptes 2008. Den andra filmen, MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN, från 2018, är den mest framgångsrika uppföljaren genom tiderna.

Med musik och text av Benny Andersson och Björn Ulvaeus, är MAMMA MIA! skriven av Catherine Johnson, regisserad av Phyllida Lloyd och koreograferad av Anthony Van Laast. Produktionen är designad av Mark Thompson, med ljusdesign av Howard Harrison, ljuddesign av Andrew Bruce och Bobby Aitken, och musikalisk ledning, tilläggsmaterial och arrangemang av Martin Koch.

MAMMA MIA! i Dalhalla  produceras av Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus för Littlestar i samarbete med Universal och NGM.

Kalender

sv Swedish
X