På väg

 Söndag den 28 maj 2023, kl. 17.00 t.o.m. söndag den 28 maj 2023

Dalarnas musik- och kulturskolor intar Dalhalla! 

Dalhallas scen fylls från kant till kant med Dalarnas musik- och kulturskolors gemensamma ensembler i en hejdundrande försommarkonsert. 28 maj intar närmare 300 unga musiker scenen och bjuder på en resa genom klassiska stycken, popdängor, folkmusiklåtar och jazzpärlor.

Pandemin har skapat ett stort behov av sammanhang och gemenskap för länets alla musik- och kulturskolelever. Tack vare ett projekt med stöd från Kulturrådet finns det nu extra resurser för att blåsa liv i de gemensamma ensemblerna. Under läsåret repeteras det intensivt inför den stora finalkonserten på Dalhalla.

– Dalarna har många mindre musik- och kulturskolor och en gemensam satsning som denna förstärker fördjupning, utveckling och breddning, säger Jonas Hjalmarsson, chef för Rättviks musikskola. Det här projektet handlar delvis om att ge vårt länssamarbete en nystart och ta igen förlorad tid. Men en annan väldigt viktig del är att ge eleverna en musikalisk upplevelse utöver det vanliga och erfarenheten av att möta publik på en professionell arena, fortsätter han.

Under pandemin gick det inte att samlas som vanligt på musik- och kulturskolorna. Tack vare kreativa lösningar med undervisning och repetitioner på distans kunde undervisningen i någon mån upprätthållas. Men engagemanget från eleverna dalade ju längre tiden gick utan att man kunde träffas och spela och sjunga tillsammans. Ledningen kände behov av en nysatsning och sökte medel från Kulturrådet för att väcka de länsgemensamma ensemblerna till liv igen.
Varje ensemble kommer att ha egen tid på scenen sedan avslutas hela konserten med tre gemensamma låtar under ledning av dirigent David Lundblad.

Medverkande:
DUSO – Dalarnas ungdomssymfoniorkester
DUBB – Dalarnas ungdoms big band
DUBO – Dalarnas ungdomsblåsorkester
DGE – Dalarnas gitarrensemble
DUK – Dalarnas ungdomskör
DUFO – Dalarnas unga folkmusikorkester
DCC – Dalarnas cellocellskap
Dirigent: David Lundblad

Barnbiljetter till och med 12 år

Kalender

sv Swedish
X