P-Floyd

 Fredag den 28 juli 2023, kl. 21.00 t.o.m. fredag den 28 juli 2023

P-Floyd anses vara ett av världens främsta konceptband och behandlar supergruppen Pink Floyds musikaliska arv som vore det deras eget, aldrig rädda för förnyelse. Med varsamma och kärleksfulla händer tolkar de musiken som de älskar. Genom att ständigt utvecklas själva håller de musiken levande och vital, och med sina magnifika ljus-och ljudproduktioner utlovas en gåshudsframkallande upplevelse utöver det vanliga.

Allt började för 30 år sedan.

1993 fick Jan Stumsner idén att starta ett band som enbart skulle spela Pink Floyd´s tidlösa musik. Den allra första spelningen ägde rum under centrala Falun, i ett litet valv, för maximalt 40 personer.

P-Floyd har sedan denna första spelning spelat på de flesta stora scenerna runt om i vårt avlånga land. Som ett av de allra första rockbanden i historien spelade P-Floyd 2006 på Dalhallas underbara scen. Sedan dess har P-Floyd varit en naturlig del i Dalhalla och Dalhalla en naturlig del av P-Floyd.

Valet har därför varit lätt. P-Floyd kommer att göra sin stora jubileumskonsert i Dalhalla. I utkanten av den stora kratern kommer bandet att göra ett nedslag som, även det, kommer att gå till historien.

Töm era sinnen och låt oss fylla dem. Detta är någonting vi alla behöver i dessa tider.

Hjärtligt välkomna!

Kalender

sv Swedish
X